Meer weten over de Tiger Stone?

Wij vertellen je graag alles over deze mooie machine.

Waarom de Tiger-Stone?

Iedereen weet dat het vak van stratenmaker één van de zwaarste beroepen is. Daarom wordt er continu nagedacht over hoe het werk voor stratenmakers lichter te maken is. Een hele goede vooruitgang is het machinaal straten. Hierbij worden per m² stenen middels een kraan of Knikmops in het straatwerk gelegd. Daarna is het aan de stratenmaker om de afwerking te doen. Een project is zo veel sneller en met minder pijn in de knieën en rug te realiseren.

Een nadeel van dit systeem is echter dat wanneer er een project herbestraat dient te worden, de oude bestrating eerst op een pallet gelegd moet worden. Dit gebeurt in de praktijk nooit, aangezien een stratenmaker dan net zo lang bezig is als wanneer hij de klinkers direct legt. Daarnaast is het zeker niet sneller.

Er moest dus worden nagedacht over een systeem waarmee het herbestraten van straatwerk ook ergonomischer (en eventueel sneller) zou kunnen. De uitkomst hiervan is de Tiger-Stone.

De werking van de Tiger Stone

De Tiger-Stone is een vijf of zes meter brede bak die, (meestal) middels een rupssysteem, voortbeweegt richting het einde van de te bestraten baan. De Knikmops rijd strak tussen de trottoirbanden. Het is mogelijk om de breedte van de Tiger-Stone in te stellen.

In de brede bak wordt door een kraan of een Knikmops de losse klinkers ingeladen. Hierna  kan de stratenmaker staand de klinkers in het verband liggen dat gewenst is. Ook de randafwerking wordt direct meegenomen, zodat de stratenmaker (in tegenstelling tot machinaal bestraten) dit niet meer op zijn knieën hoeft te bestraten.

Direct een Tiger-Stone huren? Regel dit dan direct.

Voorbereiding van het straatwerk

Als voorbereiding op het bestraten met de Tiger-Stone dient de baan glad te zijn. De Tiger-Stone krijgt zijn power middels een aggregaat. Het is dus goed om te weten dat er een aggregaat aanwezig dient te zijn.

Verder zijn alle zaken die bij een ander straatwerk project komen kijken nodig. Denk hierbij aan een trilplaat, een Knikmops of een kraan. U kunt bij ons, samen met de Tiger-Stone, deze zaken tegelijk huren.

Flexibel
huren

Huur de Tiger Stone
voor 1 dag, 1 week
of op projectbasis

Extra
materiaal

Huur eenvoudig
extra materieel mee

Extra
materiaal

Huur eenvoudig
extra materieel mee

Vanaf €250,- per dag

Huur per dag of week

Exclusief brandstof

Tigerstone huren. Hoe werkt het?

Wanneer u contact met ons opneemt of ons ‘bel me terug formulier’ hieronder invult bespreken wij uw wensen. Daarna plannen we de huur van de Tiger Stone in. U kunt de Tiger Stone zelf bij ons ophalen, of wij verzorgen het vervoer. Betalen doet u achteraf, maar wij rekenen wel een borg en hebben wat gegevens van u nodig. Daarna kunt u aan de slag met uw project!

Huur per dag of per week

Huur is inclusief aggregaat

Tot wel 6 meter breed